Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a sosit în Turcia, unde urmează să participe la Forumul Diplomaţiei din Antalya, conform TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un corespondent TASS a transmis că aeronava înaltului diplomat rus a aterizat pe aeroportul din Antalya.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a anunţat anterior că Lavrov va purta discuţii bilaterale cu ministrul turc de externe Hakan Fidan în timpul forumului.

Diplomaţii de top ai Rusiei şi Turciei sunt aşteptaţi să discute o gamă largă de probleme, în primul rând starea actuală şi perspectivele de cooperare bilaterală în sferele de interes reciproc - comerţ, energie, securitate, bancar şi turism. De asemenea, miniştrii vor discuta despre un calendar al contactelor bilaterale la diferite niveluri.

Lavrov va avea, de asemenea, o serie de alte întâlniri bilaterale în marja forumului de la Antalya -  cu ministrul de externe azer Jeyhun Bayramov, ministrul de externe al Uzbekistanului Bakhtiyor Saidov, ministrul de externe al Kârgâzstanului Zheenbek Kulubayev şi regele Eswatini Mswati III.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.