Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a negat că Ucraina a doborât nu mai puţin de şase rachete hipersonice Kinjal în primele ore ale zilei de marţi şi a spus că bilanţurile oferite de Kiev sunt exagerate, iar Moscova nici măcar nu lansează atâtea rachete câte spune Ucraina că a doborât, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Federaţia Rusă nu a lansat atâtea rachete Kinjal câte se presupune că a doborât de fiecare dată (Kievul) când face declaraţii", a declarat Şoigu pentru agenţia rusă RIA Novosti.

El a precizat că numărul de interceptări revendicate de Ucraina este "de trei ori mai mare" decât rachetele pe care le lansează Moscova. "Iar ei greşesc tot timpul tipul de rachetă", a adăugat Şoigu. "De aceea nu le nimeresc", a comentat el ironic.

Ucrainenii au declarat că au interceptat toate cele 18 rachete ruseşti lansate spre ţară în primele ore ale dimineţii de marţi, inclusiv şase Kinjal, informaţie transmisă şi de preşedintele Volodimir Zelenski în discursul său zilnic către naţiune de marţi seară.

Zelenski: 18 din 18 rachete au fost doborâte. Le mulţumesc tuturor partenerilor noştri din întreaga lume care au ajutat ţara noastră cu sisteme de apărare aeriană adecvate / Avem un început bun pentru o coaliţie a avioanelor - VIDEO
CITEȘTE ȘI Zelenski: 18 din 18 rachete au fost doborâte. Le mulţumesc tuturor partenerilor noştri din întreaga lume care au ajutat ţara noastră cu sisteme de apărare aeriană adecvate / Avem un început bun pentru o coaliţie a avioanelor - VIDEO

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.