Ministrul neozeelandez al Justiţiei, Kiritapu Allan, a demisionat luni după ce a fost inculpată într-un accident rutier - cu privire la refuzul de a se supune, în urma unui test de alcoolemie cu un rezultat peste pragul autorizat, în urma căruia a fost plasată, pentru scurt timp, în arest -, apreciind că este ”de nesusţinut” să rămână în post, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea şi-a prezent demisia - cu ”efect imediat” - premierului Chris Hipkins.

”Acţiunile mele de ieri arată că nu eram bine. M-am lăsat baltă pe mine şi pe colegii mei”, declară ea ea.

”Sunt de acord că poziţia mea este de nesusţinut”, adaugă ministrul.

Ministrul neozeelandez al Justiţiei a fost inculpat cu privire la conducere imprudentă şi refuzul de a se supune, a confirmat premierul Chris Hipkins.

El a precizat că ea a fost amendată în urma unui test de alcoolemie cu un nivel peste cel autorizat.

Ea a fost plasată, pentru scurt timp, după accident, în arest preventiv.

Fostul ministru al Justiţiei a demisionat, de asemenea, din postul de ministru însărcinat cu Dezvoltarea Regională şi din toate funcţiile pe care le deţinea în Guvern.

”Este (...) intolerabil ca un ministru al Justiţiei să fie acuzat de comiterea unor infracţiuni penale”, a denunţat premierul.

”În posifa faptului că presupusele sale fapte sunt de neiertat, am fost informat că suferea emoţional extrem de puternic la momentul incidentului”, a continuat Chris Hipkins, care a precizat că era pe cale să aprobe demisia lui Kiritapu Allan.

Supranumită ”Kiri”, ea este al patrulea ministru care părăseşte Guvernul de centru-stânga al lui Chris Hipkins, de când a acesta înlocuit-o în funcţie pe Jacinda Ardern, în ianuarie.

Alegeri generale sunt programate în Noua Zeelandă la 14 octombrie, iar potrivit sondajelor Partidul Laburist, care se află la putere, este devandat de către Partidul Naţional (centru-dreapta) care se află în  opoziţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.