În timpul unei vizite la un avanpost militar israelian de la graniţa cu Gaza, luni, ministrul israelian al apărării le-a spus trupelor israeliene că fac progrese împotriva Hamas, dar că vor trece luni de zile până la încheierea războiului, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este un război lung, dar în cele din urmă vom învinge Hamas. Trebuie să continuăm până când îi vom elimina ca sistem de guvernare şi ca organizaţie militară capabilă să lanseze atacuri împotriva statului Israel", a declarat Yoav Gallant.

Gallant a descris conflictul în faţa soldaţilor ca pe o "clepsidră" care s-a "întors împotriva" Hamas şi este acum în favoarea Israelului.

Ministrul israelian al apărării a subliniat în mai multe rânduri angajamentul Israelului de a-i urmări pe luptătorii Hamas din Gaza "atâta timp cât va fi necesar".

Ministrul a subliniat că va fi nevoie de "luni, nu de o singură zi" pentru a atinge obiectivele Israelului, în ciuda afirmaţiei sale potrivit căreia capacităţile Hamas au fost slăbite semnificativ: "Nu au muniţie, nu au întăriri".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.