Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif i-a cerut, sâmbătă, preşedintelui american Donald Trump să nu cadă în ”capcana” unui plan israelian de a provoca un război prin atacuri împotriva forţelor Statelor Unite în Irak, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta a dat un avertisment la comemorarea generalului iranian Qassem Soleimani, care a fost ucis printr-un atac amercian cu drone, în Irak.

Israelul nu a comentat imediat.

Washingtonul acuză că miliţii susţinute de Iran atacă în mod regulat cu rachete facilităţi americane din Irak, inclusiv în apropierea ambasadei americane. Niciun grup cunoscut susţinut de Iran nu a revendicat responsabiltatea acestor atacuri.

”Noi informaţii din Irak sugerează că agenţi provocatori israelieni pregătesc atacuri împotriva americanilor, oferind preşedintelui Trump un motiv de război”, a afirmat Zarif într-un tweet.

”Atenţia la o capcană @realDonaldTrump. Artificiile vor avea un efect contrar puternic”, a scris Zarif.

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu şi biroul ministrului de Externe au refuzat să comenteze remarcile lui Zarif.

Casa Albă nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta mesajul lui Zarif.

Esmail Ghaani, care l-a succedat pe Soleimani la conducerea forţei de elită Quds a afirmat vineri că iranul este pregătit să răspundă.

Armata SUA a trimis miercuri două bombardiere B-52, capabile să transporte armament nuclear, în Orientul Mijlociu, ca mesaj de descurajare a Iranului, dar între timp acestea au părăsit regiunea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.