În Orientul Mijlociu există un scepticism profund în ceea ce priveşte evaluarea Israelului şi a SUA cu privire la explozia de la spitalul din Gaza, potrivit ministrului de externe al Iordaniei, Ayman Safadi, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nimeni nu crede această poveste în această parte a lumii", a declarat Safadi pentru NBC News.

"Singurul mod în care oamenii ar putea accepta o altă poveste este dacă ar exista o anchetă internaţională independentă privind tragedia care a avut loc, cu dovezi impecabile că nu a fost Israelul", a punctat el.

CITEȘTE ȘI Oficial ONU: Naţiunile Unite vor dori să facă propria investigaţie privind explozia mortală de la spitalul din Gaza

Guvernul SUA apreciază că Israelul nu este responsabil pentru explozia de la spitalul din Gaza în care ar fi fost ucişi, marţi, sute de civili, a anunţat miercuri Consiliul de Securitate Naţională al Casei Albe. Într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt Adrienne Watson a subliniat că serviciile de informaţii au spus că "unii militanţi palestinieni" din Fâşia Gaza cred că explozia "a fost probabil cauzată de o rachetă rătăcită lansată de Jihadul Islamic Palestinian". Aceeaşi versiune fusese împărtăşită şi de armata israeliană, la câteva ore după atac, după ce ar fi făcut unele verificări.

"Guvernul SUA apreciază că Israelul nu este responsabil pentru explozia care a ucis ieri (marţi - n.r.) sute de civili la spitalul Al-Ahli din Fâşia Gaza. Evaluarea noastră se bazează pe rapoartele disponibile, inclusiv informaţii, activitatea rachetelor, precum şi pe imagini şi înregistrări video şi imagini din surse deschise ale incidentului. Serviciile de informaţii indică faptul că unii militanţi palestinieni din Fâşia Gaza cred că explozia a fost probabil cauzată de o rachetă rătăcită sau de o lansare de rachetă defectuoasă efectuată de Jihadul Islamic Palestinian (PIJ). Militanţii încă investigau ce s-a întâmplat", a transmis Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.