Ministrul german de externe Annalena Baerbock a anunţat marţi că deplasarea sa planificată în regiunea Indo-Pacific, care urma să dureze o săptămână, a trebuit să fie anulată din cauza unor probleme mecanice repetate apărute la avionul guvernamental, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am încercat totul: din păcate, este imposibil din punct de vedere logistic să-mi continui călătoria în Indo-Pacific având avionul defect. Acest lucru este mai mult decât enervant", a scris pe reţeaua X Annalena Baerbock.

Luni, avionul a încercat de două ori să efectueze călătoria plecând de la Abu Dhabi, dar a fost nevoit să se întoarcă din motive de siguranţă, din cauza unei defecţiuni tehnice la flapsurile aripilor, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

Baerbock era aşteptată în Australia, Noua Zeelandă şi Fiji.

Anul trecut, Baerbock a trebuit, de asemenea, să-şi anuleze o vizită, pentru a se întâlni cu omologul său britanic, James Cleverly, din cauza vremii nefavorabile.

În 2018, fostul cancelar Angela Merkel a ratat deschiderea summitului G20 din Argentina din cauza unei "defecţiuni grave" care a obligat avionul său guvernamental să facă o aterizare neprogramată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.