Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, nu va participa marţi la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina, care are loc la baza aeriană americană Ramstein din Germania, din cauză că s-a îmbolnăvit de COVID-19, a declarat luni un purtător de cuvânt al ministerului, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuniunea aliaţilor care asistă Ucraina în domeniul apărării este foarte aşteptată şi are loc în contextul în care Statele Unite explorează expedierea către Ucraina a rachetelor cu rază mai lungă de acţiune ATACMS, echipate cu bombe cu dispersie.

De asemenea, Kievul a făcut presiuni asupra Germaniei pentru a trimite rachete Taurus similare, care ar putea oferi Ucrainei capacitatea de a provoca pagube semnificative mai adânc în teritoriul ocupat de Rusia, dar Berlinul a declarat în mod repetat că va acţiona doar în tandem cu Washingtonul în ceea ce priveşte livrările de arme.

În ultima vreme, mai mulţi oficiali de rang înalt s-au îmbolnăvit de COVID, în condiţiile în care a început să se răspândească o subvariantă de Omicron mult mai infecţioasă, pentru că a suferit multiple mutaţii. Prima-doamnă a SUA, Jill Biden, şi şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, au anunţat recent că au fost depistate pozitiv la COVID.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.