Peste 130.000 de persoane, potrivit Ministerului francez de Interne - 500.000 potrivit organizatorilor - au defilat sâmbătă în 100 de oraşe din Franţa împotriva proiectului legii ”securităţii globale” şi ”violenţelor poliţiei”, iar ciocniri uneori violente au pătat unele manifestaţii, mai ales la Paris, unde 23 de membri ai forţelor de ordine au fost răniţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spre deosebire de o defilare paşnică, sâmbătă seara, la Paris, ciocniri au avut loc între manifestanţi şi forţe de ordine - care au folosit noaptea tunuri cu apă în punctul de sosire al coloanei, în Piaţa Batilia.

În total, 46 de persoane au fost arestate la Paris şi în regiunea pariziană.

De asemenea, 23 de membri ai forţelor de ordine au fost răniţi în capitală şi alţi 14 în regiunea pariziană, a anunţat Ministerul de Interne.

Ministrul francez de Interne Gérald Darmanin a condamnat pe Twitter ”violenţe inacceptabile faţă de forţele de ordine”.

”Cei care ne linşează forţele de ordine sunt departe de a ne apăra libertăţile. Ei le calcă în picioare”, a denunţat, la rândul său, fostul ministru de Interne, liderul deputaţilor La République en marche (LREM), Christophe Castaner.

Parchetul din Paris a anunţat sâmbătă seara că a plasat în arest preventiv 27 de persoane.

Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene la manifestaţie, după ce manifestanţi mascaţi au lansat focuri de artificii împotriva poliţiştilor, au instalat baricade şi au aruncat cu pietre.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.