Ministrul francez Gérald Darmanin a fost agresat în apropiere de Pointe-à-Pitre, în sediul postului Guadeloupe 1re, de către un bărbat care a fost reţinut şi plasat în arest prevenitv, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul nua fost rănit, potrivit unormartori ai scenei.

El a înregistrat apoi, aşa cum plănuia, un interviu.

Faptele au avut loc joi, în timp ce ministrul francez înregistra un interviu în sediul aecstui post de televiziune, la Baie-Mahault, la finalul unei vizite în Guadelupa.

Gérald Darmanin a anunţat în cursul acestei vizite impunerea unei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, începând de la ora locală 20.00, minorilor din Pointe-à-Pitre, un oraş catalogat de către primarul său drept un oraş ”care taie la gât”.

Un bărbat în vârstă de ”aproximativ 20 de ani” s-a apropiat de ministru şi i-a cerut să stea de vorbă cu el, au declarat AFP doi martori care au dorti să rămână anonimi.

Ministrul i-a întins mâna, iar atunci tânărul l-a prins puternic de braţ şi umeri, după care a fost imobilizat de dispozitivul de securitate al ministrului, a povestit unul dintre martori.

Tânărul a fost plasat în arest preventiv la sediul Jandarmeriei, la Baie-Mahault, potrivit unei surse apropiate dosarului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.