Thomas Schaefer, ministrul de finanţe al landului german Hessa, s-a sinucis, după ce a devenit profind îngrijorat de efectele pandemiei de coronavirus asupra economiei, a anunţat, duminică, liderul regiunii, Volker Bouffier, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schaefer avea 54 de ani şi era ministru de finanţe de zece ani. El a fost găsit fără viaţă sâmbătă, lângă o cale ferată.

Procurorii din Wiesbaden consideră că a fost o sinucidere.

“Suntem şocaţi. Nu ne vine să credem şi mai presus de orice suntem cu toţii extrem de trişti”, a afirmat Bouffier.

El a precizat că Schaefer muncea “zi şi noapte” pentru a ajuta companiile şi salariaţii să facă faţă impactului pandemiei de coronavirus asupra economiei. “Trebuie să presupunem că era profund îngrijorat. Exact în această perioadă dificilă amfi avut nevoie de cineva ca el”, a declarat Bouffier.

Schaefer era căsătorit şi avea doi copii.

În landul Hessa se află capital financiară a Germaniei, Frankfurt, unde au sediile, între altele, Deutsche Bank şi Commerzbank, dar şi Banca Centrală Europeană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.