Franţa nu exclude posibilitatea unor sancţiuni contra Arabiei Saudite dacă se va descoperi că autorităţile saudite au fost implicate în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, a anunţat ministrul de Externe francez, Jean-Yves Le Drian, miercuri, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Franţa a cerut Arabiei Saudite să stabilească adevărul despre acest caz şi să îi identifice pe cei responsabili de asasinat şi să îi pedepsească.

„Câtă vreme numele celor responsabili şi circumstanţele asasinatului nu sunt făcute publice şi evaluate, vom continua să cerem adevărul. Deocamdată nu îl avem”, a declarat Le Drian pentru postul de radio RTL.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Vom lua măsurile necesare împotriva celor responsabili”, a afirmat Le Drian, adăugând că Franţa nu exclude impunerea unor sancţiuni contra Arabiei Saudite, ţară care este unul dintre cei mai importanţi cumpărători de arme din Franţa. Ţările occidentale au devenit din ce în ce mai critice la adresa Arabiei Saudite iar Germania a declarat că va opri vânzările de arme către Riad.

Le Drian a declarat că Germania a acţionat prea devreme: „Cred că trebuie să aşteptăm ca investigaţia să îi găsească pe cei vinovaţi”. El a declarat că armele vândute Arabiei Saudite nu sunt atât de relevante, reprezentând doar 7% din totalul exporturilor de arme din Franţa. „Nu suntem dependenţi de Arabia Saudită în această privinţă”, a afirmat el.

Moartea lui Khashoggi a creat o criză diplomatică pentru Arabia Saudită şi prinţul Mohammed bin Salman, despre care multă lume crede că a fost implicat în operaţiune. Procurorii turci au pregătit o cerere de extrădare pentru 18 suspecţi arestaţi de Riad ca parte a investigaţiei saudite, deşi ministrul de Externe saudit a declarat sâmbătă că bărbaţii vor fi puşi sub acuzare în Arabia Saudită. Deşi Arabia Saudită a promis că va efectua o investigaţie serioasă şi îi va trage la răspundere pe cei din spatele atacului, investigatorii saudiţi au întârziat în repetate rânduri să răspundă cererilor omologilor din Turcia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.