Ministrul de Externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, a declarat joi că Prinţul mohammed bin Salman „nu are nimic de-a face” cu asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, după ce procurorul general a declarat că va cere pedeapsa cu moartea pentru cinci suspecţi, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat fiind despre posibile sancţiuni internaţionale ca răspuns la acest caz, al-Jubeir a declarat că există o diferenţă între a sancţiona indivizi şi a trage la răspundere guvernul saudit.

Procurorul general al Arabiei Saudite a ajuns la concluzia că un ofiţer al serviciilor secrete saudite a ordonat asasinarea lui Khashoggi, şi nu Prinţul Mohammed bin Salman. Khashoggi ar fi primit o injecţie letală după o luptă în consulatul saudit, susţine procurorul. De asemenea, au fost puse sub acuzare pentru crimă 11 persoane, iar cinci dintre ele ar putea primi pedeapsa cu moartea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.