Ministrul croat al Apărării Mario Banozic, în vârstă de 44 de ani, a fost demis după ce a provocat un accident rutier, urmează să fie inculpat penal cu privire la cauzarea morţii unui bărbat din cauza ”neglijenţei” la volan, şi riscă până la opt ani de închisoare. anunţă poliţia croată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mario Banozic circula, sâmbătă, cu maşina personală, la ieşirea din oraşul Vinkovci, situat la 276 de kilometri este de Zagreb, unde a lovit o camionetă a cărui şofer a murit.

La câteva ore după coliziune, Mario Banozic, grav rănit la cap, a fost spitalizat de urgenţă.

El a fost demis din funcţia de ministru al Apărării de către premierul Andrej Plenkovic.

Şeful Guvernuluui croat a transmis condoleanţe familiei victimei.

Potrivit poliţiei, accidentul a avut loc după ce Mario Banozic a depăşit un camion care rula în faţa sa, fără să fi verificat dacă poate face depăşirea fără risc.

”Din cauza suspiciunii unei încălcări a Codului Rurier care a cauzat un accident de circulaţie vor fi lansate urmăriri penale de către procurorul comitatului împotriva unui şofer în vârstă de 44 de ani”, a anunţat într-un comunicat Poliţia din Vukovar-Srijem.

Potrivit legislaţiei croate, Mario Banozic, care era ministrul Apărării din 2020, riscă până la opt ani de închisoare cu privire la provocarea unui accident rutier cu consecinţe fatale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.