Ministrul chinez de Externe Wang Yi a discutat la telefon cu secretarul de stat american Antony Blinken, despre situaţia şi Ucraina şi i-a transmis că Beijingul se va opune oricărei acţiuni care adaugă "gaz pe foc", relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit The Guardian, Yi a spus că 'evoluţia" situaţiei din Ucraina este "ceva ce China nu vrea să vadă", adăugând că această criză ar trebui rezolvată prin "dialog şi negociere" şi a cerut Statelor Unite, NATO şi Uniunii Europene să se angajează într-un "dialog egal" cu Rusia.

El a cerut occidentalilor să recunoască preocupările Moscovei în legătură cu extinderea NATO.

"China sprijină toate eforturile care conduc la detensionarea şi soluţionarea politică a situaţiei, în timp ce se opune oricăror mişcări care sunt negative pentru promovarea unei soluţii diplomatice şi adaugă gaz pe foc”, a spus Wang.

Aceasta a fost a doua conversaţie telefonică dintre cei doi oficiali în ultimele două săptămâni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.