Suella Braverman, ministrul britanic de Interne, a demisionat la şapte săptămâni de la preluarea mandatului după ce a utilizat o adresă personală de e-mail, încălcând astfel încălcat normelor ministeriale, relatează CNN. Grant Shapps o va înlocui pe Suella Braverman în funcţia de ministru de Interne, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Braverman a spus că ”a trimis un document oficial de pe e-mailul personal unui coleg parlamentar de încredere în calitate de angajament politic”.

”Aceasta constituie o încălcare tehnică a normelor”, a scris ea într-o scrisoare de demisie care a fost, de asemenea, acidă la adresa lui Truss şi a indicat diviziuni adânci în guvernul său.

”Guvernul se bazează pe faptul că oamenii îşi asumă răspunderea pentru greşelile lor. Să pretindem că nu am făcut greşeli, să continuăm ca şi cum toată lumea nu poate vedea că le-am făcut şi să sperăm că lucrurile vor merge bine în mod magic nu este o politică serioasă”, a subliniat Braverman, făcând referire la impozitele şi cheltuielile publice.

”Am îngrijorări cu privire la direcţia acestui Guvern. Nu numai că am încălcat angajamentele-cheie care au fost promise alegătorilor noştri, dar am îngrijorări serioase cu privire la angajamentul acestui Guvern de a onora angajamentele din manifest”, a mai spus ea.

Demisia ei vine pe fondul presiunii tot mai mari asupra premierului britanic din cauza unei agende fiscale radicale pe care Truss a fost forţată să o abandoneze şi să-şi ceară scuze.

Anunţul vine la cinci zile după ce Truss şi-a concediat ministrul de Finanţe, Kwasi Kwarteng, din cauza mini-bugetului, ceea ce a declanşat o prăbuşire a lirei şi a forţat Banca Angliei să intervină pentru a calma pieţele.

Viitorul ministru britanic de Interne, Grant Shapps, a fost un susţinător important al lui Rishi Sunak în cursa pentru şefia Partidului Conservator.

El a fost concediat din funcţia de ministru al Transporturilor de către Liz Truss când aceasta a devenit prim-ministru şi a fost înlocuit de Anne-Marie Trevelyan.

Shapps a fost considerat unul dintre cei mai buni comunicatori din Guvernul lui Boris Johnson.

Liz Truss a acceptat printr-o scrisoare demisia lui Braverman şi a spus că este important ca nomrle ministeriale să fie respectate, iar ”confidenţialitatea guvernului să fie respectată”.

”Sunt recunoscătoare pentru serviciul dumneavoastră ca ministru de Interne. Timpul dumneavoastră în funcţie a fost marcat de angajamentul ferm de a menţine în siguranţă poporul britanic. Aţi supravegheat cea mai mare operaţiune a poliţiei implicată într-o ceremonie din istorie, când mii de ofiţeri au fost dislocaţi din forţele din întreg Regatul Unit pentru a asigura securitateaFamiliei Regale şi a tuturor celor care s-au adunat să îşi exprime condoleanţele pentru Regretata Sa Majestate Regina”, a afirmat Truss.

Ea a lăudat munca lui Braverman în calitate de procuror general, ”în calitate de coleg de guvern şi, în special, munca sa privind Protocolul Irlandei de Nord”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.