Ministrul britanic de Interne Amber Rudd a evitat o înfrângere în alegerile generale de joi şi şi-a păstrat mandatul în Parlament cu doar 346 de voturi, în urma unei renumărări a voturilor exprimate, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma renumărării voturilor, Amber Rudd a obţinut 25.668 de voturi, iar laburistul Peter Chowney 25.332 de voturi.

În alegerile din 2015, Amber Rudd a obţinut o victorie la Hastings and Rye, în sudul Angliei, cu aproape 5.000 de voturi.

Însă Partidul Conservator a suferit pierderi importante în aceste alegeri şi este pe cale să-şi piardă majoritatea în Legislativ.

Maii mulţi secretari de stat şi-au pierdut mandatele de parlamentari.

Din cauza rezultatului acestui scrutin, asupra premierului Theresa May se fac presiuni să demisioneze, iar mulţi o consideră pe Rudd drept succesoarea acesteia.

Unii consideră că Rudd s-a descurcat bine în această campanie electorală, marcată de atentate teroriste la manchester şi Londra.

În calitate de ministru de Interne, Rudd conduce poliţia şi serviciile de securitate britanice şi a coordonat reacţia acestora după atentate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.