Ministrul Brexitului Stephen Barclay s-a plâns că politicienii europeni sunt predispuşi la „o gândire leneşă” privind Brexitul, ei făcând o asociere între Brexit şi Nigel Farage, informează The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind la summit-ul UE de la Sibiu joi dimineaţa, Barclay a declarat că politicienii europeni ar trebui să fie mai pozitivi în ceea ce priveşte ieşirea Marii Britanii din blocul european.

Liderii europeni nu sunt aşteptaţi să discute despre Brexit la întâlnire.

Barclay a participat la Sibiu la o discuţie în care i-a criticat pe europeni pentru atitudinea lor faţă de Brexit.

„Brexitul are legătură, din perspectiva mea, cu valori comune, dorinţa de a avea o relaţie politică, identificarea provocărilor comune dar şi capacitatea de a privi înainte fără să ne întoarcem mereu la un vot de acum trei ani”, a declarat el.

Barclay a adăugat că decizia de a părăsi UE a fost văzută des pe continent ca pe ceva „ce ar trebui pedepsit în loc de o oportunitate de care s-ar putea profita”.

„Prea des cred că este vorba de o gândire leneşă privind Brexitul”, a declarat el, argumentând că votul pro-Brexit a fost unul pentru „încredere, optimism, o dorinţă de a fi mai global. Cu siguranţă nu a fost pentru Nigel Farage şi felul în care portretizează el englezii”.

El a adăugat că politicienii de pe continent ar trebui să ia în considerare oportunităţile pe care viitoarea relaţie dintre Marea Britanie şi UE le va aduce.

Barclay a ţinut de asemenea un discurs în faţa majoritatea liderilor UE.

„Am spus mereu că nu ieşim din Europa, noi avem aceleaşi valori şi nici nu putem să ignorăm provocările identificate de Comisie înaintea acestei conferinţe în ceea ce priveşte securitatea, mediul online şi mediul”, a declarat Barclay.

„În ultimii ani unii dintre actorii importanţi au acceptat cu greu că o nouă generaţie în politica Marii Britanii doreşte să gestioneze provocările prezentului, provocările pe care le analizăm la această conferinţă precum schimbările climatice, creşterea economică, dar dorim să facem acest lucru într-un mod acceptat de vecinii noştri şi oferind în acelaşi timp flexibilitate şi inovaţie”, a afirmat el.

„Noi, Marea Britanie şi UE, avem provocări comune, avem valori comune, însă după Brexit vom porni din puncte diferite – Marea Britanie nu mai face parte din UE, dar rămâne o parte din Europa”, a precizat Barclay.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.