Ministrul belgian de Externe Sophie Wilmès, în vârstă de 45 de ani, a fost internată la terapie intensivă, din cauza unei contaminări cu noul coronavirus, a anunţat purtătoarea sa de cuvânt, care precizează însă că ”situaţia sa nu este îngrijorătoare”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ea s-a dus la spital ieri (miercuri) seara”, apoi ”a trecut la terapie intensivă”, a declarat această purtătoare de cuvânt pentru AFP.

”Ea este conştientă şi comunică. Situaţia sa este relativ OK”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Fostul premier belgian a anunţat sâmbătă pe Twitter un test pozitiv cu covid-19, în urma unor simptome.

Ea a evocat ”o contaminare care a avut loc probabil în cadrul cercului (său) familial, având în vedere măsurle de precauţie luate în afara domiciliului (său)”.

Premieru belgian Alexander de Croo i-a urat pe Twitter ”o însănătoşire grabnică” ministrului său. ”Împreună, cu toţii, vom învinge covid-19”, a îndemnat el.

Belgia - care înregistrează 10.539 de morţi din cauza covid-19 - este una dintre cele mai îndoliate ţări din Europa de pandemie şi este a doua ţară în lume ca număr de morţi raportat la populaţia sa.

Ea înregistra joi 253.386 de cazuri de covid-19 - un bilanţ care s-a dublat în decurs de o lună - şi 3.274 de bolnavi spitalizaţi, o situaţie catalogată drept foarte îngrijorătoare de către autorităţi, care au închis de luni cafenelele şi restaurantele şi o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii de la miezulnopţii (1.00, ora României) la ora locală 5.00 (6.00, ora României).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.