Ministrul belgian de Externe Sophie Wilmès, în vârstă de 45 de ani, a fost internată la terapie intensivă, din cauza unei contaminări cu noul coronavirus, a anunţat purtătoarea sa de cuvânt, care precizează însă că ”situaţia sa nu este îngrijorătoare”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ea s-a dus la spital ieri (miercuri) seara”, apoi ”a trecut la terapie intensivă”, a declarat această purtătoare de cuvânt pentru AFP.

”Ea este conştientă şi comunică. Situaţia sa este relativ OK”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Fostul premier belgian a anunţat sâmbătă pe Twitter un test pozitiv cu covid-19, în urma unor simptome.

Ea a evocat ”o contaminare care a avut loc probabil în cadrul cercului (său) familial, având în vedere măsurle de precauţie luate în afara domiciliului (său)”.

Premieru belgian Alexander de Croo i-a urat pe Twitter ”o însănătoşire grabnică” ministrului său. ”Împreună, cu toţii, vom învinge covid-19”, a îndemnat el.

Belgia - care înregistrează 10.539 de morţi din cauza covid-19 - este una dintre cele mai îndoliate ţări din Europa de pandemie şi este a doua ţară în lume ca număr de morţi raportat la populaţia sa.

Ea înregistra joi 253.386 de cazuri de covid-19 - un bilanţ care s-a dublat în decurs de o lună - şi 3.274 de bolnavi spitalizaţi, o situaţie catalogată drept foarte îngrijorătoare de către autorităţi, care au închis de luni cafenelele şi restaurantele şi o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii de la miezulnopţii (1.00, ora României) la ora locală 5.00 (6.00, ora României).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.