Ministrul italian al apărării, Guido Crosetto, a fost spitalizat la Roma în cursul nopţii, cu suspiciune de pericardită, a anunţat marţi ministerul său, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guido Crosetto, în vârstă de 60 de ani, este "într-o stare foarte bună şi ar putea fi externat în cursul zilei, dar controalele medicale sunt încă în curs de desfăşurare", a adăugat o sursă din minister.

El a acuzat dureri puternice în piept şi a mers pe jos singur până la camera de urgenţă a spitalului San Carlo di Nancy din Roma, a precizat ministerul.

Ministrul a fost monitorizat şi a fost supus unei coronografii cardiace, adaugă comunicatul.

Într-o postare pe X, ministrul italian de externe Antonio Tajani i-a urat lui Crosetto o recuperare rapidă. "Aşteptăm cu nerăbdare să ne revedem în curând", a scris el.

Pericardita este o inflamaţie a mucoasei din jurul inimii care provoacă dureri în piept, dar nu este de obicei gravă.

Nu se ştie dacă în aceste condiţii ministrul italian al apărării va putea participa la reuniunea de joi de la Bruxelles a miniştrilor apărării din NATO. Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, care şi el are probleme de sănătate în urma unui cancer de prostată, tocmai şi-a anulat participarea, după ce a fost internat la sfârşitul săptămânii din cauza unor probleme cu vezica urinară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.