Ministrul apărării din China, Li Shangfu, se va afla în Rusia şi Belarus în această săpătmână, potrivit Ministerului chinez al Apărării, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Li va participa la Conferinţa de la Moscova privind securitatea internaţională, unde va susţine un discurs şi se va întâlni cu omologi din Rusia şi din alte ţări, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ministerului, Wu Qian.

În timpul vizitei sale în Belarus, Li se va întâlni cu liderii ţării şi cu şefii armatei belaruse, a adăugat Wu.

Li a vizitat ultima dată Rusia în aprilie, când s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin.

În pofida încercării de a se prezenta ca un mediator de pace neutru în conflictul din Ucraina, China şi-a consolidat legăturile economice, diplomatice şi de securitate cu Rusia în timpul invaziei sale, pe care Beijingul nu a condamnat-o niciodată, reaminteşte CNN.

Li, general şi veteran al campaniei de modernizare militară a Chinei, a fost pus pe lista sancţiunilor de Statele Unite în 2018 din cauza unor tranzacţii cu exportatorul de arme Rosoboronexport, controlat de stat din Rusia şi vizat de sancţiuni, pe vremea când conducea Departamentul de dezvoltare a echipamentelor din armata chineză.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.