Ministrul adjunct de Externe al Iranului spune că situaţia Siriei este una "foarte complicată” şi că există o îngrijorare tot mai mare că ar putea izbucni un război regional, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Temerile de război sunt peste tot în regiunea noastră”, a spus Abbas Araghchi.

Declaraţiile vin în urma avertismentelor din partea Israelului şi SUA privind prezenţa Iranului în Siria.

Araghchi a declarat că Iranul se află în Siria pentru a se lupta cu terorismul şi a calificat drept "propagandă" avertizările privind intenţiile Iranului.

"Doar imaginaţi-vă cum ar fi fost să nu fim acolo. Acum ISIS ar fi fost în Damasc şi poate şi în Beirut sau alte locuri”, a afirmat el.

Araghchi a spus că Iranul se află în Siria pentru a se lupta cu "elemente teroriste”, la invitaţia Guvernului sirian şi că alianţa sa cu Siria şi gruparea militară Hezbollah are ca scop combaterea "politicii de hegemonie” a Israelului.

El nu a confirmat că Iran a trimis o dronă către Israel în această lună, susţinând că drona aparţine armatei siriene.

Ministrul adjunct de externe a declarat, de asemenea, că acordul nuclear din 2015 se află "într-un moment critic” în urma ameninţărilor din partea Statelor Unite că sancţiunile contra Iranului ar putea fi impuse din nou. Araghchi nu crede că acordul ar mai putea exista fără SUA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.