Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene (UE) s-au reunit luni, la Kiev, într-o reuniune ”istorică”, cu scopul de a exprima ”solidaritatea” faţă de această ţară invadată de Rusia, anunţă şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îi convoc azi (luni) pe miniştrii Afacerilor Externe la Kiev, prima reuniune a tuturor celor 27 de state membre în afara UE”, a anunţat pe X Înaltul Reprezentant UE însărcinat cu Politica Externă şi de Securitate.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a salutat prima reuniune a omologilor săi europeni la Kiev, ”în interiorrul viitoarelor frontiere ale Uniunii Europene”.

”Este un eveniment istoric pentru că, pentru prima oară, ne reunim în afara (...) frontierelor Uniunii Europene, dar în interiorul viitoarelor frontiere ale Uniunii Europene”, a declarat Dmitro Kuleba la primirea omologilor săi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.