Miniştrii Apărării din Coreea de Sud şi Qatar au convenit să extindă antrenamentele militare comune şi să consolideze cooperarea bilaterală, a anunţat miercuri Ministerul Apărării de la Seul, în contextul în care Seulul face presiuni pentru a stimula vânzările globale de arme, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Apărării de la Seul, Shin Won-sik, s-a întâlnit marţi cu omologul său Khalid bin Mohammed Al Attiyah. în Qatar, unde au semnat, de asemenea, un acord pentru a purta discuţii regulate la nivel ministerial şi pentru a stabili o bază pentru cooperarea bilaterală în domeniul apărării, a declarat ministerul într-un comunicat de presă.

Shin a pornit într-o călătorie de şapte zile în Orientul Mijlociu săptămâna trecută, în timpul căreia a călătorit, de asemenea, în Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită, unde a participat la World Defense Show.

Călătoria lui Shin are loc în contextul în care Coreea de Sud încearcă să devină unul dintre cei mai mari furnizori de arme din lume. Vânzările sale de arme au sărit la 17 miliarde de dolari în 2022, de la 7,25 miliarde de dolari în anul precedent, potrivit datelor Ministerului Apărării.

Exporturile de arme ale ţării către Orientul Mijlociu au crescut de aproape zece ori între 2013 şi 2022, potrivit Camerei de Comerţ şi Industrie din Coreea.

Shin s-a întâlnit, de asemenea, cu emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al Thani, în urma vizitei preşedintelui Yoon Suk Yeol în această ţară în noiembrie, a precizat ministerul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.