Ucraina a lansat un atac cu dronă la Moscova, acuză Ministerul rus al Apărării, care anunţă că forţe ruse au doborât opt drone, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această (marţi) dimineaţa, regimul de la Kiev a lansat un atac terorist cu dronă vizând ţinte în oraşul Moscova”, acuză ministerul rus, citat de reuters, scrie BBC News.

”Trei dintre ele au fost suprimate de războiul electronic, au pierdut controlul şi au deviat de la ţinte”, precizează acesta.

”Alte cinci drone au fost doborâte cu sistemul de rachetă sol-aer de tip Pnţîr-S în regiunea Moscovei”, adaugă ministerul.

Nu s-au raportat morţi, potrivit aceleiaşi surse.

Ucraina, acuzată de atacarea unor ţinte în Rusia, nu a recunoscut niciodată.

”În urma căderii unor vehicule aeriene fără pilot, mai multe clădiri din Moscova au suferit pagube minore. În plus, un număr de vehicule aeriene fără pilot au fost doborâte de Forţe ale apărării aeriene ruse în drum către Moscova”, anunţă într-un comunicat Comitetul rus de anchetă, relatează CNN.

Potrivit unor informaţii preliminare nu există victime, iar membri ai serviciilot de urgenţă şi Comitetului rus de anchetă se află la faţa locului, se arată în acest comunicat.

”Persoanele implicate în această crimă sunt în cus de identificare”, anunţă Comitetul.

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov, a anunţat, la rândul său, că mai multe drone au fost doborâte marţi, în zori, în apropiere de Moscova, relatează AFP.

”În această (marţi) dimineaţa, locuitorii unor cartiere din regiunea Moscova au putut auzi explozii. Era sistamul nostru de apărare antiaeriană”, anunţă Andrei Vorobiov.

”Mai multe drone au fost doborâte la apropierea de Moscova”, precizează el.

Andrei Vorobiov i-a îndemnat pe locuitori ”să-şi păstreze sângele rece”.

El dă asigurări că ”toate serviciile de intervenţie îşi fac treaba”.

Moscova şi regiunea moscovită, situate la peste 1.000 de kilometri de Ucraina au fost vizate, până acum, foarte rar în atacuri cu dronă de la începutul Războiuluirus din Ucraina, însă acest tip de atac s-a multiplicat în Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.