Armata rusă a zădărnicit luni seară o tentativă a Ucrainei de a efectua un atac terorist asupra unor instalaţii de pe teritoriul Crimeei, folosind 28 de vehicule aeriene fără pilot (UAV), a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În această seară (luni seară - n.r.) a fost suprimată o tentativă a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu 28 de vehicule aeriene fără pilot asupra unor obiective de pe teritoriul peninsulei Crimeea", a afirmat Ministerul rus al Apărării.

Ministerul condus de Serghei Şoigu a precizat că 17 drone au fost distruse cu ajutorul apărării antiaeriene, iar restul de 11 au fost suprimate prin bruiaj electronic.

"Ca urmare a atacului terorist dejucat, nu s-au înregistrat victime şi nici distrugeri", a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova.

Presupusa tentativă de atac vine după ce în noaptea de duminică spre luni un atac a avariat podul Kerci din peninsula Crimeea anexată ilegal de Rusia în 2014. Atacul, care ar fi fost comis cu drone navale, a ucis două persoane şi a rănit un copil care se aflau într-o maşină ce trecea pe pod. Atacul a fost atribuit serviciilor speciale şi forţelor navale ucrainene, fără a fi revendicat oficial de Kiev. 

CITEȘTE ȘI Rusia a lansat drone şi rachete asupra sudului şi estului Ucrainei

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.