Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că doi români au murit, patru sunt în stare critică, iar doi au fost răniţi uşor în urma unui accident rutier produs în Cehia. Românii se aflau într-un microbuz, iar autorităţile încearcă să stabilească modul în care s-a produs evenimentul rutier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Praga, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media referitoare la accidentul produs la data de 16 iunie, în localitatea Tachov din Republica Cehă şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea de informaţii privind cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor implicate în accident. Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţile locale, în microbuzul implicat în accident se aflau opt cetăţeni români. Dintre aceştia, doi cetăţeni români au decedat, patru se află în stare critică, iar alţi doi au suferit răni uşoare”, a transmis, miercuri, MAE, prntr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că toate cele şase persoane rănite au primit îngrijiri medicale de urgenţă la faţa locului, fiind ulterior transportate la unităţile medicale din zonă pentru asistenţă de specialitate.

”Cei doi cetăţeni români care au suferit răni uşoare urmează să fie externaţi”, a mai transmis MAE.

În prezent, autorităţile cehe desfăşoară o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului.

MAE precizează că Ambasada României la Praga este în contact cu autorităţile locale şi familiile persoanelor decedate şi acordă asistenţa consulară necesară, conform competenţelor legale.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965, 00420 257 530426, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: 00420 607 078 501.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.