Ministerul Afacerilor Externe (MAE) comemorează cele 298 de victime care şi-au pierdut viaţa după prăbuşirea aeronavei MH-17, la şase ani de la accident. De asemenea, MAE transmite ”un mesaj de profundă compasiune şi solidaritate familiilor” victimelor. Între victimele accidentului aviatic s-a aflat şi un cetăţean român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La împlinirea a şase ani de la doborârea aeronavei MH-17, Ministerul Afacerilor Externe comemorează cele 298 de victime care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident şi transmite un mesaj de profundă compasiune şi solidaritate familiilor acestora. Ministerul Afacerilor Externe va continua să pledeze în favoarea  cooperării pentru clarificarea circumstanţelor prăbuşirii aeronavei MH-17 şi tragerea la răspundere a celor responsabili, în conformitate cu prevederile rezoluţiei Consiliului de Securitate 2166 din 2014”, a transmis, vineri, MAE.

Ministerul Afacerilor Externe salută progresele realizate în cadrul procedurilor penale şi reiterează susţinerea pentru desfăşurarea acestora pe teritoriul Olandei, în conformitate cu legislaţia olandeză.

La 17 iulie 2014, aeronava MH-17 aparţinând companiei Malaysia Airlines a fost doborâtă în estul Ucrainei, în timp ce efectua cursa Amsterdam – Kuala Lumpur.


La bord se aflau 298 de persoane care şi-au pierdut viaţa (283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului).

În acest tragic incident aviatic şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean român.

Ancheta penală este coordonată de o echipă comună de anchetă (JIT) formată din reprezentanţi ai autorităţilor judiciare şi poliţieneşti din Olanda, Ucraina, Australia, Belgia şi Malaysia.

Membrii JIT au decis cu privire la desfăşurarea procedurilor penale şi judecarea persoanelor responsabile de prăbuşirea aeronavei MH17 în Olanda, în conformitate cu legislaţia acestui stat şi în baza valorificării rezultatelor anchetei JIT.

La 19 iunie 2020, Parchetul General olandez a anunţat demararea acţiunii penale împotriva a patru suspecţi.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.