Peste 470.000 de hectare trebuie examinate în conformitate cu planul de deminare a terenurilor agricole în zonele eliberate de invadatorii ruşi şi în alte regiuni. Ministerul Apărării al Ucrainei a transmis acest lucru pe Telegram, potrivit Ukrinform.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Problema se referă la teritorii din regiunile Kiev, Cernihiv, Sumy, Cherkasy, Dnipropetrovsk, Zaporizhzhia, Mykolaiv, Kherson şi Kharkiv. "Mai mult de 1.000 de specialişti şi 17 utilaje mecanizate de deminare din cadrul Forţelor Armate ale Ucrainei, Serviciului de Stat pentru Transporturi Speciale, Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă, Gărzii Naţionale, Poliţiei Naţionale şi operatorilor de acţiune împotriva minelor sunt implicaţi în îndeplinirea acestei sarcini", se arată în mesaj.
 
Potrivit raportului, până în prezent au fost examinate aproape 188.600 de hectare de terenuri agricole, dintre care 124.017 hectare trebuie să fie curăţate de mine. Ca parte a răspunsului operaţional, 76.223 de hectare au fost deja curăţate, iar peste 7.800 de hectare necesită măsuri de deminare umanitară, care sunt efectuate de operatorii de acţiune împotriva minelor.
 
Până la 4 septembrie, aproximativ 68.310 hectare de teren agricol au fost curăţate de explozibili în regiunea Kherson, 49 de hectare în regiunea Harkov, 8.417 hectare în regiunea Mykolaiv, 947 de hectare în regiunea Kiev şi 95 de hectare în regiunea Cernihiv.
 
Prim-vicepremierul ucrainean, ministrul ucrainean al economiei, Iulia Svyrydenko, a făcut anterior apel la diplomaţi să ajute Ucraina să îşi îndeplinească obiectivul ambiţios de a demina 80% din teritoriile potenţial contaminate în termen de zece ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.