Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis condoleanţe familiei senatorului american John McCain, erou al războiului din Vietman şi fost candidat la preşedinţie, care a murit la vârsta de 81 de ani. ”A fost un prieten constant al Romaniei”, spun reprezentanţii MAE, care au apreciat ajutorul pe care republicanul l-a acordat pentru dezvoltarea României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cele mai profunde condoleanţe pentru familia senatorului John McCain. El a fost un prieten constant al Romaniei şi a sprijinit rolul ei în promovarea stabilităţii, a securităţii şi respectării principiilor democratice. Moştenirea sa de curaj moral şi angajamentul faţă de democraţie rămâne o referinţă!”, este mesajul postat, duminică, pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Afaferilor Externe.

Senatorul american John McCain, erou din Vietnam şi fost candidat la preşedinţie, a murit la vârsta de 81 de ani. El a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală agresivă, în iulie 2017, şi a fost supus unui tratament medical.

John McCain a deţinut şase mandate de senator din partea republicanilor şi a fost candidatul la preşedinţie al acestora, în 2008.

McCain a fost pilot în timpul războiului din Vietnam. Când avionul său a fost doborât, a petrecut mai mult de cinci ani ca prizonier de război. A fost supus torturii, ceea ce l-a lăsat cu dizabilităţi de durată.

Politicieni, celebrităţi şi jurnalişti i-au adus un tribut lui John McCain.

Cuplul Obama a transmis: „Puţini dintre noi au fost puşi la încercare aşa cum a fost John ori nevoit să demonstreze curaj. Dar toţi putem aspira la curajul de a pune binele mai presus de noi. John ne-a arătat ce înseamnă asta. Iar pentru asta, îi suntem îndatoraţi”.

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden a scris: „John McCain a însemnat multe lucruri - absolvent al Academiei Navale, coleg în Senat, oponent politic, dar, pentru mine, mai mult decât orice, John a fost un prieten. Îi va fi simţită lipsa”.

Fostul preşedinte american Bill Clinton, preşedintele Donald Trump, vicepreşedintele Mike Pence şi Bernie Sanders s-au numărat printre politicienii care şi-au exprimat regretul faţă de moartea lui McCain.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.