Forţe suplimentare desfăşurate de către armata israeliană în Fâşia Gaza se află ”în continuare la faţa locului”, anunţă sâmbătă într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această ofensivă - mai largă decât cele două dinainte - a permis uciderea mai multor comandanţi ai hamas, a anunţat el.

Tsahalul a postat o înregistrare video în care apar câteva zeci de tancuri de asalt, desfăşurate în Fâşia Gaza.

Imaginile sunt filmate atât ziua, cât şi noaptea.

Aramata a anunţat că trupele desfăşurate în noaptea de vineri spre sâmbătră în enclavă nu s-au repliat, ca după cele două incursiuni anterioare.

”Am intrat în nordul (Fâşiei) Gaza şi ne extindem operaţiunile”, anunţă ea.

Un purtător de cuvânt, locotenent-colonelul Peter Lerner, a evocat o ”invazie restrânsă” a Fâşiei Gaza, în urma unei nopţi de confurntări armate terestre între armata israeliană şi combatanţi Hamas.

Informaţiile din enclava plestiniană sunt contradictorii, după tăierea totală a telecomunicaţiilor.

”Escaladarea de vineri pare să marcheze începutul unei faze a incursiunii terestre în (Fâşia) gaza, dar în loc să-şi introducă forţele dintr-o dată, Israelul pare să vrea să procedeze la succesiune treptată de etape”, analizează corespondenta-şefă BBC Lyse Doucet.

”Am depăşit o etapă suplimentară în război,. Ieri seara (vineri), forţele noastre armate au intrat în nordul Fâşiei Gaza şi au lărgit amploarea operaţiunilor lor terestre”, anunţă pe X un purtător de cuvânt al Tsahalului pentru presa arabă, Avichay Adraee.

”Forţe de infanterie, blindate, genişti şi artilerie au participat la această operaţiune, în care au avut loc tiruri intense”, adaugă el.

”Armata israeliană continuă sp lanseze atacuri aeriene şi maritime intensive şi la scară mare, în afară de o continuare a operaţiunilor vizând eliminarea teroriţtilor”, anunţă el.

Israelul a folosit aproximativ 100 de avioane de luptă pentru a bombarda enclava în noaptea de vineri spre sâmbătă.

”Aproximativ 100 de avioane de luptă” au fost folosite în bombardamentele din Fâşia gaza, cu scopul de a distruge ţinte Hamas, a anunţat un comandant al operaţkiunilor aeriene ale armatei israeliene, generalul Gilad Keinan.

”Scopul nostru este clar. Aceste atacuri trebuie să distrugă tot ceea ce fost atins de mâna Hamas”, a declarat el.

Bombardamente israeliene continuau sâmbătă dimineaţa în Fâşia Gaza, potrivit unor jurnaliţti AFP aflaţi în sector.

Niciun bilanţ nu a fost comunicat, însă surse medicale din enclavă au declarat unui jurnalist AFP că se tem de un număr mare de victime şi de pagube importante în urma bombardamentelor.

Explozii sporadice se auzeau sâmbătă dimineaţa, potrivit unui jurnalist AFP care se afla în Fâşia Gaza, provenind de la avioane de vânătoare israeliene, de la artilerie şi de pe mare.

Intensitatea atacurilor aeriene şi a tirurilor de arilerie era mkai slabă decât în timpul nopţii, precizează acest jurnalist.

O ceaţă densă acoperea zone întregi, în nordul Fâşiei Gaza, potrivit altui jurnalist care se afla la Aşkelom, în sudul Israelului, la mai puţin de zece kilometri de bariera de securitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.