Militari israelieni au pătruns luni, pentru scurt timp, pe teritoriul Siriei şi au tras în ”suspecţi care aruncau cu obiecte” peste bariera de la frontieră, în zona Haspin, pe Platoul Golan ocupat, unde au rănit o persoană, anunţă armata israeliană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Israelul a cucerit şi anexat în 1967 o parte a Platoului Golan sirian, o regiune strategică care se învecinează cu Libanul, patrulată de către militari israelieni.

”Militari au reperat patru suspecţi care aruncau cu obiecte de-a lungul barierei frontaliere”, anunţă într-un comunicat armata israeliană, fără să precizeze despre ce obiecte este vorba.

”Militari au traversat frontiera pentru a-i aresta pe suspecţi şi au tras în unul dintre ei, pe care l-a rănit la picior”, precizează ea.

Suspectul rănit - a cărui stare de sănătate nu a fost precizată - ”a fost evacuat cu elicopterul către un spital”, anunţă armata israeliană, care nu spune nimic despre soarta celorlalte trei persoane.

Israelul a efectuat, de la începutul Războiului din Siria, în 2011, sute de atacuri pe teritoriul sirian, în care a ţintit poziţii ale militarilor regimului lui Bashar al-Assad, forţelor iraniene şi mişcării şiite libaneze Hazbollah, care susţin armata siriană.

Israelul susţine că aceste operaţiuni sunt ”necesare” şi că vrea să împiedice astfel Iranul, inamicul său numărul unu, să se implaneze la uşa sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.