Un militar rus a ucis vineri opt militari şi a rănit alţi doi, într-un atac armat într-o bază în Siberia de est, a anunţat armata rusă, ctată de presa de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Militarul care a deschis focul a fost arestat”, a anunţat armata într-un comunicat, citat de agenţiile ruse.

Armata anunţă că drama a avut loc în timpul schimbului gărzii într-o bază din regiunea Cita, la nord de frontiera cu China şi Mongolia.

”Potrivit primelor constatări la faţa locului, faptele acestui militar ar putea avea legătură cu o depresie nervoasă de natură persoanlă şi nu sunt legate de obligaţiile sale militare”, se arată în comunicat.

Cei doi răniţi au fost spitalizaţi, iar viaţa nu le este în pericol, se arată în comunicat.

Agenţia rusă de presă Intefax scrie că atacul armat a avut loc în oraşul închis Gornîi, din subordinea unui departament din cadrul Ministerului rus al Apărării însărcinat cu întreţinerea arsenalului nuclear.

Armata rusă a anunţat că o reuniune urma să aibă loc în bază, în prezenţa unui adjunct al ministrului Apărării, Andrei Kartapolov.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al armatei ruse nu a dorit să comenteze.

În Rusia, serviciul militar obligatoriu - cu o durată de un an - are o tristă reputaţie.

Cazuri de ”iniţiere a bobocilor” sunt evocate cu regularitate, în pofida unei îmbunătăţiri sensibile a situaţiei în ultimii ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.