Un ofiţer german arestat în octombrie cu privire la deţinerea unui uriaş arsenal de armament, avea de asemenea acasă material radioactiv şi documente clasificate, potrivit unor surse judiciare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Substanţa radioactivă - stronţiu-90 - a cărei cantitate era necunoscută, a fost descoperită acasă la acest militar din cadrul Bundeswehr, în cursul unei percheziţii, la 12 octombrie, la Aldenhoven (nord-ouest), a declarat vineri AFP Parchetul din Frankfurt, confrmând o informaţie dezvăluită de revista Der Spiegel.

În urma percheziţiei, ofiţerul a fost plasat în detenţie.

Arsenalul descoperit la domiciliul acestuia cuprinde puşti de asalt de tip Kalaşnikov, armament antitanc şi antiaeriene, dar şi muniţie de tanc şi numeroase grenade dezamorsate.

Ministerul german al Apărării a anunţat că acest armament nu provenea din stocurile armatei.

Stonţiul-90 este folosit în medicină şi industrie şi este unul dintre reziduurile degajate la explozia unei arme atomice sau într-un reactor nuclear.

Anchetatorii au mai găsit acasă la acest ofiţer două dosare clasificate ale serviciilor germane de informaţii despre Coreea de Nord, potrivit Der Spiegel, dar şi ”literatură comunistă”.

Bărbatul era un angajat al arrmatei germane într-o unitate specializată în analiza dispozitivelor explozive improvizate.

Reputaţia Bundeswehr a fost pătată în ultmele luni de implicarea mai multor militari şi foşti militari în activităţi ilegale.

Doi foşti militari au fost arestaţi săptămâna aceasta, acuzaţi de faptul că au vrut să înfiinţeze un comando de mercenari cu scopul de a interveni în Yemen.

Suspiciuni cu privire la simpatizarea extremei drepte au condus, de asemenea, la suspendarea unor ofiţeri din diverse unităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.