Militanţii palestinieni au lansat vineri două rachete din Fâşia Gaza spre sudul Israelului, care au fost însă interceptate de apărarea antirachetă, iar Israelul a lansat la rândul său atacuri vizând Gaza, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc după un raid israelian în Cisiordania ocupată joi, care a dus la cel mai mare număr de morţi într-un singur atac, în ani de confruntări.

În timpul nopţii, atacul cu rachete a declanşat sirene în comunităţile israeliene de lângă graniţa cu Gaza, avertizându-i pe locuitori să se adăpostească. Nu s-au înregistrat răniţi.

Channel 12  din Israel a difuzat imagini cu rachete interceptoare israeliene lansate în timpul nopţii deasupra oraşului Ashkelon, la aproximativ 12 km nord de Gaza, care este controlată de gruparea militantă islamistă Hamas.

Câteva ore mai târziu, armata israeliană a declarat că a lansat atacuri în Gaza. Martorii palestinieni au spus că avioanele israeliene au vizat o tabără de antrenament Hamas. 

Tensiunile au izbucnit după ce comandourile israeliene au ucis şapte militari şi doi civili în timpul raidului în oraşul Jenin. 

După violenţele de la Jenin, Autoritatea Palestiniană a declarat că pune capăt coordonării de securitate cu Israelul, un aranjament menit să ajute la menţinerea ordinii în Cisiordania şi să prevină atacurile împotriva Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.