Miliardarul Michael Bloomberg, care a cheltuit în acest an 1 miliard de dolari din banii proprii pentru candidatura sa eşuată la preşedinţia SUA, va contribui cu cel puţin 100 de milioane de dolari pentru susţinerea campaniei democratului Joe Biden împotriva republicanului Donald Trump în Florida, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia miliardarului survine într-un moment critic în ultimele 51 de zile ale cursei prezidenţiale, sondajele arătând o cursă strânsă în Florida şi niciun avantaj financiar pentru preşedintele în funcţie.

Avantajul financiar al lui Trump în faţa fostului vicepreedinte Joe Biden s-a evaporat duypă cheltuielile mari făcute de campania republicană, în timp ce fondurile atrase de democraţi au crescut după încheierea alegerilor primare.

”Mike Bloomberg se angajează să-l ajute să-l învingă pe Trump şi acest lucru se va întâmpla în statele disputate”, a spus un consilier al lui Bloomberg, Kevin Sheekey, care a adăugat că cheltuielile ”vor însemna că democraţii şi campania Biden pot investi chiar mai mult în alte state cheie precum Pennsylvania, care vor fi esenţiale pentru victoria lui Biden”.

Chiar înainte de contribuţia lui Bloomberg, ambele campanii se aşteptau ca Florida să fie cel mai scump stat pentru campanie. Acesta va fi cel mai mare premiu dintre statele disputate în ziua alegerilor, oferind 29 din cele 270 de voturi ale Colegiului Electoral necesare pentru a câştiga.
Votul prin poştă începe în stat pe 24 septembrie, iar Biden va efectuaă marţi prima sa vizită personală în Florida în sezonul alegerilor generale.

În 2016, Trump a câştigat  înstatul Florida cu 113.000 de voturi, adică cu 1,2 puncte procentuale. De atunci, şi-a stabilit reşedinţa în acest stat, pe care îl vizitează în mod regulat.

Sondajele recente au arătat că Biden are o marjă foarte mică în Florda, câştigând teren între alegătorii mai în vârstă, dar fiind sub performanţele anterioare ale democraţilor în rândul populaţiei latino. Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani reprezintă unul din cinci alegători ai statului, iar cei latino reprezintă unul din patru.

Campania de realegere a lui Trump şi Comitetul Naţional Republican au anunţat miercuri că au strâns 210 milioane de dolari în august, fiind cu mult sub recordul înregistrat de Biden, de 364,5 milioane de dolari, pentru luna care a inclus convenţiile televizate ale ambelor părţi.

Înainte de bilanţul fondurilor atrase în august, campania Trump raportase că are la dispoziţie 300 de milioane de dolari în numerar, comparativ cu cei 294 de milioane de dolari ai lui Biden. Nici una dintre campanii nu a raportat o cifră mai recentă.

Preşedintele republican, care este în urma lui Biden în sondajele de opinie naţionale, înainte de alegerile din 3 noiembrie, a declarat reporterilor, săptămâna trecută, că îşi va cheltui propriii bani dacă va fi nevoie.
"Am crezut că Mini Mike a terminat cu politica democraţilor. Salvaţi NYC în schimb", a scris Trump duminică, pe Twitter.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.