Miliardarul japonez Yusaku Maezawa, care era în căutarea unei "partenere de viaţă" care să-l însoţească în prima cursă comercială a SpaceX în jurul satelitului natural al Pământului, şi-a anulat planurile, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mogulul din industria modei Yusaku Maezawa a invitat femei singure, cu vârste de 20 de ani, să candideze pentru acest "post". În jur de 28.000 de persoane au aplicat, dar joi el a precizat că a experimentat "sentimente diferite" şi a încetat căutările. 

Miliardarul în vârstă de 44 de ani încă plănuieşte să facă excursia în spaţiu, în 2023 - însă fără o parteneră. 

Candidata la acest eveniment ar fi trebuit să aibă vârsta de peste 20 de ani, să fie necăsătorită, să aibă o personalitate „luminoasă”, să fie o fire optimistă şi „să fie interesată să îşi trăiască viaţa la maxim”. Cel mai important, femeia trebuia să fie „dornică să meargă în spaţiu şi să participe la pregătirile pentru călătorie”. În plus, nu era obligatoriu să vorbească limba japoneză.

Călătoria spre Lună va avea loc peste trei ani. Întreg procesul va fi inclus într-un documentar, "Full Moon Lovers", finanţat de agenţia de publicitate CyberAgent şi compania de producţie Asahi. El va fi difuzat pe platforma de streaming Abema TV.

"Din motive personale, am informat AbemaTV ieri cu privire la decizia mea de a nu mai participa la acest documentar, prin urmare am solicitat anularea reality-show-ului", a scris Maezawa pe Twitter. 

Mogulul s-a despărţit recent de actriţa Ayame Goriki, în vârstă de 27 de ani.

Maezewa este a 22-a cea mai bogată persoană din Japonia, cu o avere estimată de Forbes la 1,8 miliarde de euro.

În septembrie 2018 a fost anunţat că Maezewa va fi primul pasager al SpaceX, compania lui Elon Musk. Japonezul a cumpărat toate locurile din nava spaţială BFR pentru un preţ care nu a fost dezvăluit. 

Plănuită pentru 2023, misiunea ar urma să fie prima călătorie a omului către lună din 1972. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.