Secretarul de stat american Mike Pompeo, care întreprinde o vizită în Asia, a declarat că speră să accelereze organizarea unui al doilea summit între Donald Trump şi Kim Jong-un, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompeo a început sâmbătă o vizită în Asia, în timpul căreia se va întâlni şi cu liderul nord-coreean.

El a ajuns la Tokyo înainte de a vizita pentru a patra oară Phenianul pe măsură ce se conturează un posibil acord istoric între SUA şi Coreea de Nord.

Pompeo le-a declarat jurnaliştilor că scopul lui este de a „dezvolta o încredere suficientă” între inamicii istorici pentru a se îndrepta spre pace.

„Apoi vom stabili următorul summit”, a declarat Pompeo, care s-a arătat neîncrezător că va reuşi să stabilească în scurt timp termenii următoarei întâlniri.

În luna iunie, Trump l-a întâlnit pe Kim în Singapore, la primul summit dintre cele două ţări.

Niciun preşedinte american nu a vizitat Coreea de Nord în timpul mandatului. Grupurile care luptă pentru drepturile omului consideră statul asiatic drept cea mai represivă ţară din lume.

Pompeo se va întâlni la Tokyo cu prim-ministrul Shinzo Abe şi cu ministrul de Externe Taro Kono. Apoi va ajunge la Phenian, la Seul şi Beijing.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.