Mike Pence, vicepreşedintele american în funcţie, va fi vaccinat public împotriva Covid-19, vineri, iar preşedintele ales, Joe Biden, este aşteptat să primească serul săptămâna viitoare, potrivit NBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pence, care conduce grupul de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă, speră ca prin asta să „promoveze siguranţa şi eficacitatea vaccinului şi să consolideze încrederea în rândul populaţiei americane”, a transmis Casa Albă.

Soţia lui, Karen Pence, şi chirurgul general Jerome Adams vor fi de asemenea vaccinaţi vineri la evenimentul care va avea loc la Casa Albă.

Joe Biden ar urma să primească vaccinul săptămâna viitoare, a declarat pentru NBC News un oficial din echipa de tranziţie.

„Nu vreau să trec în faţa rândului, dar vreau să mă asigur că demonstrăm poporului american că este sigur să îl facă”, le-a spus Biden reporterilor, miercuri, în Wilmington (Delaware). „Când o voi face, o voi face public, ca toţi să puteţi fi martori”.

Food and Drug Administration a aprobat, pe 11 decembrie, vaccinul Pfizer/ BioNTech împotriva Covid-19 pentru utilizare de urgenţă.

Bilanţul deceselor asociate infectării cu SARS-CoV-2 în Statele Unite a trecut pragul de 300.000, iar peste 16,3 milioane de oameni au fost contaminaţi.

Lucrătorii sanitari s-au numărat între primii americani care au primit săptămâna aceasta doze de vaccin.

Foştii preşedinţi Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton s-au oferit să fie vaccinaţi în faţa camerelor de filmat pentru a ajuta la consolidarea încrederii publice în vaccin.

Nu este clar dacă preşedintele în exerciţiu, Donald Trump, va fi vaccinat. La o informare de presă de săptămâna aceasta, purtătoarea de cuvânt Kayleigh McEnany a spus că preşedintele este „absolut deschis” privitor la vaccinare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.