Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a declarat că ţara sa şi Coreea de Sud sunt de acord că ar trebui menţinută presiunea asupra Coreei de Nord, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La întoarcerea de la Jocurile Olimpice, Pence a declarat că nu există diferenţe de opinii între SUA şi Coreea de Sud.

Vorbind cu reporterii în timpul zborului spre SUA de sâmbătă, Pence a declarat: „Nu există diferenţe de opinii între SUA, Coreea de Sud şi Japonia în ceea ce priveşte nevoia de a izola economic şi diplomatic Coreea de Nord până când nu va abandona programul nuclear”.

Relaţiile dintre Sud şi Nord s-au îmbunătăţit cu ocazia Jocurilor Olimpice, în pofida tensiunilor cauzate de programul nuclear ale Coreei de Nord. Cu toate acestea, SUA nu şi-a schimbat poziţia faţă de regimul nord-coreean.

Sâmbătă, liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un l-a invitat pe preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, la Phenian pentru discuţii, în ceea ce ar fi primul summit dintre cele două ţări în ultimul deceniu.

De cealaltă parte, administraţia de la Washington doreşte să menţină presiunea pe Coreea de Nord prin sancţiuni şi un discurs puternic din partea preşedintelui Donald Trump.

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.