Mii de oameni au sosit la Ierusalim sâmbătă seara, în ultima parte a unui marş de patru zile la care s-a cerut întoarcerea ostaticilor ţinuţi de Hamas în Gaza, potrivit Time of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Relatările mass-media indică prezenţa a 15.000-20.000 de persoane.

Sâmbătă seara, manifestanţii s-au îndreptat spre Piaţa Paris, lângă biroul prim-ministrului, unde s-au alăturat demonstraţiei săptămânale din Ierusalim, sporind semnificativ numărul obişnuit.

Mamele ostaticilor Avinatan Or şi Romi Gonen, pe care Hamas i-a răpit de la festivalul de muzică Supernova, au ţinut discursuri pe scenă. Cele două mame provin din medii total diferite, dar au spus că, în ciuda diferenţelor lor religioase şi politice, au fost unite în dorinţa lor de a-şi aduce copiii acasă.

Marşul a început miercuri, în Kibbutz Rei’im, lângă graniţa cu Gaza, locul unui festival de muzică în care teroriştii Hamas au ucis peste 350 de persoane pla 7 octombrie şi au răpit alte zeci. În total, aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise în acea zi şi 253 răpite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.