O mulţime de migranţi s-a adunat luni la un post de frontieră închis, situat între Polonia şi Belarus, potrivit unor imagini video publicate de către grăniceri şi armata poloneză, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tot mai multe grupuri de migranţi sunt trimise de către forţe belaruse spre postul de frontieră Kuznica”, acuză într-un mesaj postat pe Twitter Ministerul polonez al Apărării.

Imagini video par să surprindă sute de migranţi în faţa mai multor rânduri de poliţişti şi militari polonezi.

Potrivit adjunctului Ministerului polonez de Interne Maciej Wasik, ”mii de migranţi” se află în acest stadiu la punctul de trecere.

”Forţele poloneze sunt pregătite pentru orice scenariu”, a ameninţat el.

Serviciul de presă al grănicerilor a anunţat că ”imigranţi ilegali se adună la postul de frontieră de (luni) dimineaţa”, iar ”o tentativă de forţare a fronterei se află în pregătire”.

Unii dintre aceşti migranţi ”au campat până acum la frontieră”, în apropiere de satul Brouzgi, potrvit grănicerilor.

Înregistrări video nu au putut fi verificate în mod independent, deoarece Polonia a interzis jurnaliştilor acces în zona de frontieră, în virtutea stării de urgenţă impuse la faţa locului.

Polonia susţine că între 3.000 şi 4.000 de migranţi, majoritatea originari din Orientul Mijlociu, s-au adunat în tabere de-a lungul frontierei belaruso-poloneze, în această criză în care se înfruntă, pe de o parte, ţări din Occident, iar pe de altă parte Belarusul şi aliata sa Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.