Mii de persoane au manifestat la Riga împotriva puterii letone şi a măsurilor împotriva covid-19, iar cel puţin un poliţist a fost rănit într-o busculadă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom recuceri puterea!”, a scandat mulţimea, în tmp ce poliţia încerca să calmeze manifestaţia care, în virtutea regimului de urgenţă aflat în vigoare, era ilegală, legea letonă autorizând adunări de până la 20 de persoane.

”Guvernul tot impune şi modifică reguli anticovid (...), însă situaţia nu se îmbunătăţeşte, ceea ce ridică întrebarea dacă conducătorii ştiu cu adevărat ce fac”, a declarat AFP un protestatar.

Protestatarii au manifestat de asemenea împotriva preşedintelui Egils Levits, suspectat de faptul că ar folosi bani publici pentru a-şi dota reşedinţa cu un pian considerat prea scump.

Manifestanţi au adus mai multe piane la adunare, pentru a le oferi ”cadou preşedintelui Levits”.

Un poliţist a fost rănit de un pian.

Patru manifestanţi au fost arestaţi, a anunţat poliţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.