Mii de susţinători ai extremei drepte au defilat miercuri, în centrul Varşoviei, pe jos, pe motocicletă sau cu maşina, cu ocazia marcării Zilei Naţionale a Independenţei, în pofida unei interdicţii impuse de către autorităţile muncipale ale capitalei poloneze din cauza epidemiei covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maşini şi motociclete decorate cu steaguri poloneze au participat la această defilare, dar şi mulţimi de oameni care au ignorat avertismentele poliţiei, care i-a îndemnat pe participanţi să se disperseze din cauza riscului îmbolnăvirii de covid-19.

”Dumnezeu, onoare, patrie!”, scandau participanţii - dintre care mare parte nu purtau măşti de protecţie.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Manifestanţii au aprins torţe şi au detonat petarde.

Poliţia a anunţat cel puţin un incident în cursul căruia agenţi au fost atacaţi de către ”grupuri de huligani”.

”Măsuri coercitive sunt luate în vederea restabilirii legii şi ordinii”, a anunţat pe Twitter Poliţia din Varşovia.

Primarul liberal al capitalei poloneze Rafal Trzaskowski a interzis această manifestaţie, din cauza pandemiei covid-19, iar Guverul i-a îndemnat pe polonezi să nu ia parte la ea.

Polonezii sărbătoresc la 11 noiembrie redobândirea independenţei Poloniei, în 1918, după Primul Război Mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.