Ultimii 60 de migranţi din totalul de aproape 1000 care au avut confruntări cu poliţia greacă în ultimele trei zile, în nordul Greciei, au părăsit tabăra improvizată pe un câmp, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Migranţii se aflau în zonă şi au avut ciocniri cu poliţia deoarece au crezut informaţiile eronate din social media, conform cărora restricţiile de călătorie către centrul şi nordul Europei au fost ridicate.

Poliţiştii au reţinut câţiva dintre cei 60 de refugiaţi, care nu aveau acte valabile. Ceilalţi migranţi au plecat din zonă către tabere de refugiaţi sau alte adăposturi. Niciun migrant din tabăra oficială din Diavaa, aflată în apropiere, nu se număra printre ei.

Sâmbătă seară, în timp ce tabăra improvizată în câmp începea să se golească, un grup a fost auzit strigând. Întrebaţi de ce, cei din grup au spus că Angela Merkel deschide graniţele Germaniei. La fel ca zvonurile anterioare, şi acesta era unul fals.

Zeci de mii de migranţi, majoritatea din Siria, Irak şi Afganistan, sunt blocaţi în Grecia din 2016, când ţările din Balcani şi-au închis graniţele şi au blocat principalul traseu al refugiaţilor către nordul Europei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.