Grecia va construi două noi centre provizorii pentru primirea a sute de migranţi sosiţi zilele acestea în zonă, ca urmare a schimbării de politică din Turcia, a anunţat sâmbătă Ministerul pentru Migraţie, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vrem să construim două centre închise în regiunea oraşului Serres (nord) şi în regiunea Atenei, cu 1.000 de locuri", a declarat Notis Mitarachi la postul Skai TV. "Avem nevoie de susţinerea populaţiei locale. Nu putem să-i lăsăm pe toţi aceşti oameni în insule", a adăugat el. 

Aceste noi centre îi vor găzdui pe cei care cer azil, sosiţi după 1 martie, ca urmare a anunţului Turciei că nu-i va mai împiedica de acum pe refugiaţi sau migranţi să plece către Grecia sau să rămână în Europa. 

Locuitorii din regiunea Serres, care ar fi, potrivit zvonurilor, oraşul destinat să găzduiască acest centru au refuzat săptămâna aceasta instalarea adăpostului aici.  

Mai mult de 1.700 de migranţi au sosit săptămâna aceasta la Lesbos şi în alte patru insule din Marea Egee, adăugându-se la cei 38.000 deja prezenţi şi care locuiesc în condiţii din ce în ce mai precare. 

Acest nou val de migranţi a crescut odată cu tensiunile de pe insula care a primit cei mai mulţi migranţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.