Uniunea Europeană şi Marea Britanie vor lucra „calm şi serios” în următoarele săptămâni pentru a ajunge la un acord privind retragerea Marii Britanii din blocul european fără să se creeze o graniţă strictă între Republica Irlanda şi Irlanda de Nord, a declarat Michel Barnier, negociatorul-şef al UE privind Brexitul, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind în faţa jurnaliştilor înainte să discute cu miniştrii UE la o întâlnire din Luxemburg, Barnier a declarat că acordul cu Marea Britanie trebuie să fie „în regulă pentru toată lumea, inclusiv Irlanda de Nord”.

„Ne vom folosi de această perioadă pentru a lucra calm şi serios pentru a ajunge la un acord în următoarele săptămâni. Avem nevoie de timp pentru a ajunge la acest acord (...) pentru a face acest progres decisiv”, a adăugat Barnier.

Liderii celor 27 de state membre care vor rămâne în UE vor discuta despre progresul negocierilor miercuri seara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.