Marea Britanie poate reaplica pentru a deveni membră a Uniunii Europene, dacă se răzgândeşte în ceea ce priveşte Brexitul, după ce a părăsit UE, a precizat negociatorul-şef al UE privind Brexitul, Michel Barnier, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După un discurs la o conferinţă catolică din Bruxelles, Barnier a fost întrebat cum ar răspunde UE dacă Marea Britanie ar decide că doreşte să rămână în blocul european.

„Dacă Marea Britanie îşi schimbă liniile roşii, ne vom adapta imediat. După Brexit, vor fi o ţară terţă şi ca o ţară terţă, poate cere să adere din nou la UE”, a afirmat el.

Comentariile sale vin după ce un sondaj la care au participat peste 20.000 de persoane din Marea Britanie, efectuat de Survation pentru Channel 4, a indicat o trecere a 6% din voturi de la tăbara pro-Brexit la cei pro-UE.

Într-un discurs care a durat aproape două ore, Barnier a avertizat că un Brexit fără niciun acord ar însemna „un pas în întuneric” pentru cei trei milioane de cetăţeni UE care locuiesc în Marea Britanie şi pentru cei 1,5 milioane de britanici care locuiesc în UE.

„De la început ne-am dorit un acord cu Marea Britanie, pentru a aduce certitudine unde Brexitul a creat multă incertitudine şi deseori anxietate”, a afirmat el.

„Suntem aproape de sfârşit”, a declarat el privind negocierile despre acordul de retragere, precizând că mai rămân „subiecte dificile”, precum graniţa irlandeză, de rezolvat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.