Mexicul a autorizat de urgenţă vaccinul împotriva covid-19 dezvoltat de către laboratorul britanic AstraZeneca şi Universitatea Oxford, a anunţat guvernul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia federală însărcinată cu protecţia de riscuri sanitare ”a autorizat vaccinul AstraZeneca în vederea folosirii de urgenţă împotriva virusului SARS-CoV-2”, a anunţat luni pe Twitter oficialul însărcinat în Guvernul mexican cu strategia în lupta împotriva epidemiei covid-19, Hugo Lopez-Gatell.

Regatul Unit, Argentina şi India au dat deja undă verde acestui vaccin.

Mexicul şi-a lansat la 24 decembrie campania de vaccinare cu vaccinul alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech.

Aproximativ 30.000 de membri ai personalului medical au fost vaccinaţi cu prima doză până duminică, potrivit Guvernului.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a anunţat că până la jumătatea lui ianuarie urmează să fie vaccinaţi până la 750.000 de membri ai personalului medical.

Mexicul a încheiat un acord cu fundaţia magnatului mexican Carlos Slim, laboratorul AstraZeneca şi Universitatea Oxford în vederea producerii vaccinului pe teritoriul mexican şi în Argentina şi în vederea distribuirii acestuia - nonprofit - în America Latină, cu excepţia Braziliei.

Potrivit acestui acord, Mexicul urmează să achiziţioneze 77,4 milioane de doze.

Guvernul mexican a semnat acorduri în valoare totală de 1,659 miliarde de dolari cu diverse laboratoare, în vederea achiziţionării a 200 de milioane de doze, care să permită vaccinarea - în mod gratuit - a până la 116 milioane de mexicani în perioada 2020-2021, potrivit Ministerului mexican al Finanţelor.

Mexicul, cu o populaţie de 128 de milioane de locuitori, este a patra cea mai îndoliată ţară de pandemie, înregistrând 127.757 de morţi din cauza covid-19 şi 1,4 milioane de contaminări cu noul coronavirus, potrivit ultimelor date oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.