Cel puţin 57 de elevi au fost otrăviţi de o substanţă neidentificată într-o şcoală secundară rurală din statul Chiapas, din sudul Mexicului, potrivit autorităţilor locale, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Otrăvirea în masă de vineri a fost a treia din şcolile din Chiapas raportată în mass-media locală în ultimele două săptămâni, speriind elevii şi stârnind indignarea părinţilor.

Institutul mexican de securitate socială a declarat vineri că 57 de studenţi adolescenţi din comunitatea rurală Bochil au ajuns la un spital local cu simptome de otrăvire. Un student într-o stare „delicată” a fost transferat la un spital din capitala statului, în timp ce restul erau stabili, a spus institutul.

Autorităţile nu au speculat cu privire la o cauză, dar, conform informaţiilor, unii părinţi cred că elevii au fost expuşi la apă sau alimente contaminate.

Videoclipurile care circulau pe reţelele de socializare au arătat o scenă haotică în care adulţi care purtau adolescenţi în uniforme şcolare s-au repezit pe holul unui spital.

Procuratura de stat a anunţat că a efectuat 15 examene toxicologice care au ieşit toate negative pentru droguri ilicite, după ce au circulat în presa locală şi pe reţelele de socializare informaţii că studenţii ar fi fost testaţi pozitiv pentru cocaină.

Un bărbat din videoclip a spus că fiica lui a fost otrăvită şi a fost testată pozitiv pentru cocaină într-un laborator privat, împreună cu alţi studenţi.

Procuratura de stat a spus că va continua să testeze elevii, dar nu a răspuns la întrebările despre evenimentele anterioare de otrăvire

Din 23 septembrie, presa locală a raportat două cazuri anterioare de otrăvire în masă în oraşul Tapachula, care au afectat zeci de elevi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.